Udgivet i Bolig & Indretning

Skal din loft pendel hænge med krog eller lampeskinne? Fordele og ulemper ved hver løsning

Af Lampeskinne.dk

Langt de fleste kommer på et eller andet tidspunkt til at skulle hænge nogle lamper op i hjemmet. Det vil du med garanti også komme til at opleve – også selvom du blot flytter i lejlighed.

Når du skal hænge en loft pendel op eller en anden lampe, så skal du tage stilling til, om du vil gøre det i en krop eller om du foretrækker det i en lampeskinne. Inden du tager denne beslutning, så kan du med fordel læse med her, hvor vi gennemgår nogle fordele og ulemper. Og ellers kan du se dine muligheder for at vælge lige netop den, der passer ind i din bolig hos Andlight, der er en populær forhandler af begge disse løsninger.

Fordele ved at hænge din loft pendel med krog

For mange vil den umiddelbare beslutning være en krop, men det skyldes ikke nødvendigvis, at en krog er den bedste beslutning. Det skyldes nærmere, at det er det mest oplagte valg, og mange glemmer, at de har andre muligheder end denne. OG den kommer da også med nogle fordele.

En krog er typisk den mest diskrete løsning. Du vil blot have en lille plastikramme eller plastikskål siddende på loftet, som det ikke er mange, der bemærker. Typisk vil denne passe til lampen eller lampeskærmen, så hvis du har vurderet, at lampen passer ind i det rum, hvor du hænger den op, så er denne ikke noget, der vil være et skrækkeligt syn.

Ulemper ved at hænge din loft pendel med krog

En krog har dog også nogle ulemper – vel og mærke nogen, som du ikke måske var klar over overhovedet kunne eksistere.

Når du hænger din loft pendel op med en krog, så vil den være sat fast ét enkelt sted. Du kan ikke flytte på den – medmindre du selvfølgelig flytter din lampe pendel til et nyt permanent sted.

Det er ikke sikkert, at dette vil være et problem for dig og i virkeligheden er det kun en ulempe, hvis netop det modsatte kunne være smart.

Fordele ved at hænge din loft pendel med lampeskinne

Modsat ulempen ved at hænge din loft pendel op i en krog, så vil fordelen ved at hænge din loft pendel op i en lampeskinne være, at du kan flytte på den. Du kan rykke den fra side til side, og du kan faktisk også nemt og hurtigt skifte lampen ud med en anden, hvis du pludselig ændrer stilen i dit hjem. Når du hænger en lampskinne op, så glider du nemlig bare lampen på.

Hvis du gerne vil have flere forskellige lamper i hjemmet for at give det et mere eklektisk look, så er denne løsning også oplagt, fordi du kun behøver én lampeskinne fremfor flere kroge i loftet.

Ulemper ved at hænge din loft pendel med lampeskinne

Sidst, men ikke mindst, så har vi ulemperne, der kommer med en lampeskinne i loftet. Og her er der faktisk kun én. Nemlig udseendet.

En lampeskinne er ikke grim, og det vil ikke være en grim løsning at hænge din loft pendel op i denne – slet ikke hvis den hjælper dig med at opnå det eklektiske look, som du måske går efter. Dog vil den gøre sig mere bemærket end en krog i loftet, der er dækket af denne plastikskål – denne er nemlig utroligt diskret.

Derudover vil ledningerne måske også til tider være mere synlige. Når du kører din lampe tættere på det sted, hvor ledningen forsvinder op, så vil den nemlig lave buer hen under loftet, idet der ikke er brug for så meget ledning til at nå imellem dette sted og lampen.

Hvad bør du vælge?

Når det kommer til netop dit valg imellem enten en krog eller en lampeskinne til din loft pendel, så afhænger det 100 procent af din personlige stil. Det er ikke noget, som andre kan afgøre for dig, og derfor vil det vigtigste være, at du vælger ud fra, hvad du synes er pænest og smartest.

Den primære forskel vil ligge i udseendet, men det er i nogle tilfælde også en kæmpe fordel at vælge en skinne, så du kan flytte på din lampe – hvis det er tilfældet, så er lampeskinnen en så fin løsning, at udseendet ikke bør afholde dig fra at vælge denne.

Du kan med fordel kigge på billeder på internettet, inden du tager dit valg, så du ved, hvad du vælger enten til eller fra. På den måde vil du nemt kunne danne dig en ide om, hvordan det kommer til at se ud.

Find det du mangler på lampeskinne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 262 produkter fra mere end 33 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 733 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:45:14.

3
Produkttyper
262
Produkter
10
Brands
33
Forhandlere
733
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.